Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

130mm - Kéménybélelés kiegészítők, akár szolgáltatással is

A saválló kéménybéléseket főleg az égéstermékek elvezetésére használják.  Az ilyen kémények ellenállnak az égési folyamat során keletkező savas kondenzátum maró hatásának. A vízgőz lecsapódik a kémény hűvös belső falára, és kondenzátumként távozik a kémény alján lévő kondenzvíz elvezetőn keresztül. Ha szeretne árajánlatot kérni kéménye bélelésére ide kattintva tud írni kéményspecialistánknak.

Rendezés:

A saválló kéménybéléseket főleg az égéstermékek elvezetésére használják.  Az ilyen kémények ellenállnak az égési folyamat során keletkező savas kondenzátum maró hatásának. A vízgőz lecsapódik a kémény hűvös belső falára, és kondenzátumként távozik a kémény alján lévő kondenzvíz elvezetőn keresztül. 

Előnyei:

 • nagy savállóság, főleg kénsav

 • sokkal kisebb a füstgázáram ellenállása, mint a hagyományos téglakéményeknek az alacsonyabb felületi érdesség miatt

 • az épületek belső használatának lehetősége újonnan épített kéményekben, valamint a régiek felújítása során

 • nagyon egyszerű és gyors összeszerelés bontási munkák nélkül

 • a készlet bármilyen konfigurációjának lehetősége

 • az elemek széles választéka és a nem szabványos termékek előállításának lehetősége

Szeretne kiegészítőt találni szerelt kéményéhez? Ön a legjobb helyen jár. 130mm átmérőjű kéményekhez minden elemet, idomot megtalál nálunk.

 

 

Miért fontos a kéménybélelés?

Amióta az ember fűti a saját lakókörnyezetét, az égéstermékek kivezetéséről gondoskodnia kell, hogy környezete egészséges maradjon. A hagyományos kémények működése alá van rendelve az időjárás szeszélyeinek, ráadásul a kémény belső fala elhasználódik, azokon szennyeződések rakódnak le, amely a kémény szerkezetének meggyengülését okozhatja.

Egy nem megfelelően bélelt téglakémény esetén ez akár a kémény dugulását is okozhatja. Ebben az esetben az égés során keletkező szén-monoxid visszaáramolhat a lakásba, amely komoly életveszélyt is okozhat! A kéménybélelés ezt megakadályozva védi az Ön és Családja egészségét!

 

 

Milyen szempontok számítanak kéménybélelésnél?

A kéménybélelés nem könnyű feladat. A megfelelő minőséghez szaktudásra, precizitása és megfelelő tervezésre van szükség. Például a következőkre:

 • a hő- és áramlástechnikai méretezés

 • a kémény belső méretei (hosszúság és szélesség)

 • az esetleges elhúzások mértéke, magassága

 • a kéményhez csatlakoztatott eszköz teljesítménye és típusa

 • a füstgázcsonk mérete

Amennyiben ezeket számba vettük, kiválasztható a kéménybélelés legbiztonságosabb és legideálisabb módja. Nézze végig kínálatunkat, ha pedig velünk szeretné béleltetni kéményét, keressen minket bizalommal.

Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu