Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vízteres kandallók, kandallóbetétek

A vízteres kandallót kiváló teljesítmény jellemzi. Bárhová beépíthető, így külön helyiség igénye nélkül a kazán alternatívája lehet.

Rendezés:

A vízteres kandallót kiváló teljesítmény jellemzi. Bárhová beépíthető, így külön helyiség igénye nélkül a kazán alternatívája lehet. A rendszer, mint minden modern kályha alkalmas arra, hogy a teljes fűtési funkciót elássa egy épületben, akár a radiátorok segítségével is. Nem beszélve arról, hogy a fűtő anyagok széles skálája elégethető bennük. Az egész lakást kellemes, egyenletes fűtés veszi uralmába.

Az egyes kandallók teljesítményét, funkcióit is nagymértékben a kandallóbetétek határozzák meg. Ezekben a termékekben a kandallóbetét, mind funkcióit, mind teljesítményét tekintve az adott épülethez, lakáshoz igazítható.

Mik az előnyei?

Habár a vízteres kandalló teljesítmény számítás nem könnyű feladat, számos tényezőtől függ, összességében mégis elmondhatjuk, hogy a vízteres kandallóval való fűtés kifejezetten költségbarát megoldás. További előnynek mondható, hogy a gázszolgáltatásról teljes mértékben le lehet válni, valamint az egyik legnagyobb lehetőség, amit egy ilyen fűtés biztosít, hogy a használati meleg víz ellátást is tudjuk biztosítani vele – ehhez persze szükséges egy nagyobb puffer tartály beszerzése.

Mik a hátrányai?

A vízteres kandalló beépítése ugyanakkor elég nagy beruházási költséggel jár, így a vízteres beépíthető kandalló olyan házak esetén megfontolandó, ahol már eleve vannak radiátorok. Természetesen a vízteres kandalló árak sem tartoznak a legalacsonyabbak közé, de ha hosszú távon gondolkozunk, akkor megtérülő beruházás lesz!

Vízteres kandalló beépítése

A vízteres kandalló bekötése házilag egyáltalán nem könnyű feladat, ráadásul számos biztonsági óvintézkedésnek kell megfelelni, hogy probléma nélkül tudjon üzemelni a fűtőegység. Éppen ezért a vízteres kandalló házilag történő kivitelezést nem ajánljuk, ehhez szakemberre van szükség. Mindazonáltal van néhány olyan szerkezeti és gépészeti egység, aminek a megléte elengedhetetlen, ezzel már előre is számolhatunk:

Hogyan fűt a vízteres kandalló?

  • A vízteres kandalló az üvegein keresztül sugárzó hőt ad a sugárzó hővel azt a helységet fűti ahol be lett építve és természetesen, így élvezheti a tűz látványát is.

  • A vízteres kandalló gyakorlatilag egy kazán, mert a vízterének köszönhetően a teljesítménye egy részét a fűtésrendszerben lévő víz felmelegítésére fordítja. A beépített vízteres hőcserélőben a víz felmelegszik. A felmelegített vizet a fűtésrendszer továbbítja a ház különböző szobái felé.  A megfelelő kialakítással akár a fürdéshez, mosogatáshoz szükséges melegvíz előállítására is alkalmas.

Ha szeretné megtapasztalni minőségi gázkandallóink előnyeit, kérjük keresse fel szakembereinket, hogy segíthessenek Önnek.

 

Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu