Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ventilátorok levegő elvezetéshez

A kandalló ventilátor ideális választás, ha több helyiség fűtését akarjuk megoldani, azaz a meleg levegő elosztására van szükség az egész lakásban vagy házban.

Rendezés:

A kandalló ventilátor ideális választás, ha több helyiség fűtését akarjuk megoldani, azaz a meleg levegő elosztására van szükség az egész lakásban vagy házban. A kandalló vagy a kályha jellemzően a ház központi helyén helyezkedik el. Innen használható fel a kandalló hőkibocsátása más helyiségekben, vagy akár az emeleten is, könnyen ki tud fűteni egyszerre több helyiséget is. Ez otthona komfortos fűtését és alacsony üzemeltetési költségét jelenti. A kandalló ventilátornak köszönhetően a felesleges hőt más helyiségekben is felhasználhatja, és ezáltal csökkentheti a szokásos fűtési módszerek, például a radiátorok, a közvetlen tüzelésű fűtőtestek vagy a padlófűtés költségeit.

 

 

Mi az előnye a kandallóventilátornak?

A kandalló ventilátorok még nagy teljesítmény mellett is nagyon halkan és szinte zajtalanul működnek.Nem okoznak kellemetlen légáramlást. A kandalló által termelt hő több helyiségbe való elosztásával hatékony fűtést biztosítanak. A kandalló ventilátorok költséghatékonyak, fűtési költségeket takarítanak meg.

 

 

Hogyan működik a meleg levegő elosztása?

Ahhoz, hogy a meleg levegő eljusson a többi helyiségbe, a kandallót először fel kell szerelni egy kandalló ventilátorral. Amint a neve is mutatja, ez egy olyan készülék, amely a kandallóból, kályhából vagy kandallóbetétből meleg levegőt fúj minden csatlakoztatott helyiségbe.

A kandalló ventilátor termosztáttal van felszerelve: amint a kandallóban a hőmérséklet eléri a beállított hőmérséklet szintjét, a kandallóventilátor automatikusan bekapcsol, és elkezdi a meleg levegő áramoltatását a lakóhelyiségekben. Amint azonban a beállított hőmérséklet ismét lecsökken, a ventilátor automatikusan kikapcsol. Ez biztosítja, hogy a helyiségekbe kizárólag a beállított hőmérsékletnek megfelelő meleg levegő áramlik, ugyanakkor elkerülhető a kéményventilátor felesleges működése, és így energiát takarít meg. A meleg levegőt ezután a szellőzőrendszeren keresztül olyan helyiségekbe vezeti, amelyekbe hőt szeretnénk juttatni.

A megfelelő csővezetéket és a megfelelő ventilátort a szellőzőrendszer hosszának függvényében kell kiválasztani. Minél hosszabb a légcsatorna, annál nagyobb teljesítményűnek kell lennie a kandalló ventilátornak. Az egyes helyiségek légkivezetésére hagyományos szellőzőrácsok vagy állítható légszelepek használhatók. A ventilátor elé telepített vagy elhelyezett szűrő további védelmet nyújt a ventilátornak és a hozzá csatlakoztatott szellőző csöveknek a szennyeződés ellen. Azt is tartsa szem előtt, hogy a légcsatornának egyszerűnek, rövidnek és ellenállónak kell lennie a magas hőmérséklettel szemben. A felesleges hőveszteség elkerülése érdekében célszerű a légcsatornákat szigetelni. Alternatívaként már szigetelt csővezetéket is alkalmazhatunk. A szigetelés csökkenti a készülék zajszintjét, és megakadályozza a kondenzátum kialakulását a csővezeték felületén és a csővezetékben.

A meleg levegő elosztásának ezt a formáját különösen azoknak a lakástulajdonosoknak ajánljuk, akik nagyobb lakásfelújítást, illetve egy új építésű otthont terveznek. Ennek oka, hogy a csővezeték telepítésekor számos kiigazításra van szükség, hogy az egyes csövek ügyesen beépüljenek a ház szerkezetébe és ne legyenek láthatók. Az újépítésű ingatlanok esetén célszerű ezt az építészekkel és a tervezőkkel is megbeszélni, és már a ház általános tervezésénél figyelembe venni a meleg levegő eloszlását is. Ha szüksége van szakembereink segítségére, nyugodtan keressen fel minket.

Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu